23.1.09

Geveze kadınlar



Kadınlar günde 20 bin, erkekler ise 7 bin kelime ile konuşuyormuş.

Louann Brizendine adında Amerikalı bir nöroloğun araştırma sonucuna göre durum bu:)

Kelime sayılarının ülkemiz için geçerli olup olmadığını bir yana bırakacak olsak bile, kadınların kendilerini ifade ederken daha fazla kelime sarfiyatı yaptıkları doğrudur.

Sözel yetenek, insan ırkının dişi temsilcilerinin belirgin özelliklerinden biridir. Erkeğini, eline mızrağını verip ava gönderdiği çağlardan bu yana, geriye kalan her şeyi organize etmekle meşgul olan kadın, dilin gelişiminde hayırla anılacak önemli bir rol oynamıştır.

"Ana dili" kavramının içini dolduran yeteneğiyle, çocuğuna konuşmayı öğretmiştir. Erkek çocukları babaları ve diğer hemcinsleriyle, "At", "Tut", "Vur", "Yakala" ve "Olee" benzeri nidalarla iletişim kurmaya çalışırken, gün boyu yanında kalan kızlarıyla ilk dedikoduları tarihe not edip, kelime hazinelerini geliştirmişlerdir.

Günümüzde bile, erkeklerden oluşan herhangi bir grubun menziline girmeden, sadece gözlem yoluyla edinilecek sonuç, bu grubun daha çok el-kol hareketleri, tek kelimelik "Anladın sen" imaları ve kullanılan kelime sayısından ziyade, o kelimeleri oluşturan seslerin yüksekliği ile aralarında gayet güzel anlaşıp gittikleridir.

Sayılamayacak kadar çok yıl geçmiş ve kadınlar bu yıllar içinde, derin bir iç çekişle anlamışlardır ki, kendilerine sunulan tek "ifade biçimi" konuşmaktır. Duyulmasalar da..

Sonuç olarak gelinen nokta, binlerce yılın alışkanlığının genlere kazınmış vazgeçilmezliğidir..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin